RESOR 2019-2020


Februari – Norge Snökite 26/2-1/3 2020

Här får du chansen att uppleva det berömda fjällmassivet där den berömda snökitetävlingen Red Bull Ragnarök anordnas!

Arrangör är Villa Surf Garden, Halne Fjellstugu och andra spännande aktörer som bjuder in till ett unikt och action-fyllt snökite camp mitt på fantastiska Hardangervidda!

Onsdag till Söndag bjuder på massor av äventyr: guidad snowkite tur över fjället, lunch i fjällstuga på spoten, snökitekurs eller coachning för att förbättra ditt kitande.

För att maxa dagarna så kommer det att finnas möjlighet att åka hundspann, gå på snöskor och se på norrskenet eller basta och bada isvak. Dessutom kommer säkerhetsutbildningar.se att hålla en fjällsäkerhetskurs!

Övernattning, frukost, lunch, 3-rätters middag, kitekurs med IKO certifierade instruktörer, guidad kitetur, aktiviteter såsom hundspann och kursen i fjällsäkerhet- allt inkluderas i priset!

På Halne fjellstugu bor vi mitt på Hardangervidda. Vi behöver alltså inte åka bil för att komma till spoten, vi kan rigga våra kites utanför dörren!

Ta chansen och häng med på ett toppen camp med härliga människor, grym mat och fantastisk snökite!

Arrangör och bokning: info@villasurfgarden.se


18-25 Mars – KITESAFARI RÖDA HAVET

En veckas kitesurfing i Röda havets kristallklara vatten med all-inclusive, grym mat och guidning till regionens bästa spots.

Vår kitesafari-resa till Egypten är en vattensportsdröm du bör uppleva!

Följande ingår

Mat, boende, transfer och guidning. Allt smidigt paketerat för att din resa endast ska handla om kitesurfing och att vara i vattnet.

Vill du jobba på något speciellt trick eller utveckla ditt foilande så har vi minst två kiteinstruktörer med ombord och dessutom förmånliga priser för coachning under hela resan.

Dessutom har vi två RIB:ar (gummibåtar), så skulle du ha otur och trassla till dina linor plockas du upp och vi hjälper dig tillbaka ut på vattnet igen.

Info:
Vi bokar flyg till Hurghada där möts vi upp av vår transferbuss som tar oss ut till El Gouna marina och vår båt New Fransesca. Vi lägger ut tidigt på morgonen och når fram till vår första kitedestination lagom till frukost.

Kitea hur mycket du vill, slappna av på soldäck, snorkla runt båten eller njut av ledig tid på stranden. Vi kommer under veckan att kitea på ett antal olika spots, hur många och vart beror på vinden. Vi kör där det är bäst!

Skulle det inte blåsa söker vi oss till fina stränder för beachvolley och bad eller till vackra rev där vi kan ägna oss åt snorkling eller dykning. Det finns också möjlighet att göra discovery-dives med vår grymma divemaster. Har vi tur ser vi delfiner eller sköldpaddor, från brädan eller under dyken.

Vi har minst två kiteinstruktörer med oss på resan, det innebär att vi kommer bjuda på workshops under veckan och dessutom kan ni passa på att köpa coachning om så önskas. Vi kör all coachning med radiokommunikation, det innebär snabb och precis feedback på just de du vill bli bättre på.

Boende:
På vår fina båt New Francesca bor vi i små, trevliga hytter. Varje hytt har två sängar och eget badrum. Välj mellan enkel och dubbelrum, övre eller undre däck.

Mat och dryck:
Vi har med oss en duktig kock ut på båten och han laggar alla måltider åt oss. Frukost, lunch, middag och ibland något extra snack. Allt ingår utom öl och vin. Det finns dock att köpa i baren för vettiga priser. Obs det finns inget starkare än vin på båten, så måste du ha din ”post-kite-whisky” måste du packa med den själv.

Spots:
Utanför Hurghada ligger det massor med korallrev och små öar. Detta skapar en fantastisk lekplats för kitesurfing. Varmt och platt vatten i massor och dessutom ett par riktigt fina hemliga små ställen som vi guidar er till. Det blåser ofta bra i Egypten, speciellt ute till havs. Packa med 9:a och 12:a, kanske även en 7:a om du inte väger så mycket.

Coachning:
För dig som vet vad du vill… Ett nytt trick, förfina din up-wind teknik eller sätta dina första hopp. Med erfarna instruktörer och radiokommunikation ser vi till att du når dina mål. Pris 1500 kr/2h

Foil lektion:
Passa på att lära dig hydrofoiling med oss! Vi kör lektionen med radiokommunikation och såklart ingår räddning med gummibåt om det skulle behövas. Pris 900 kr/h

Hyra av utrustning:
Har du inte egna prylar eller behöver du komplettera med något innan resan? Inga problem. Vi har en komplett kiteskola och kan lösa alla dina behov, från hydrofoilbräda till våtdräkt. Pris vid förfrågan.

Pris för resa:
9000 kr/person i dubbelrum.
15.000 kr i enkelrum.
Paket dubbelrum och 4h coachning: 11.000kr/person.
Enkelrum och 4h coachning: 17.000/person.

För mer frågor om resan etc. kontakta oss via mail, charles@kitekalle.se


TIDIGARE RESOR

6-20 November – Sydafrika

Sydafrika, Langebaan

Efter flera säsongers jobb som kiteinstruktörer i Sydafrika kan vi definitivt säga att Sydafrika är ett av våra favoritländer för kite. Att det dessutom bjuder på god mat, trevliga människor, gott vin och är vindsäkert gör det till ett resmål vem som helst kan uppskatta!

Under vårt två veckor långa camp kitar vi i Langebaans platta vatten. Det är lite varmare än vattnet i Kapstaden, men en våtdräkt krävs ändå. Vi bor ett par minuter från stranden och kan välja mellan de lokala spotsen. Vi tar vad som är bäst för dagen. Skulle vinden inte vara med oss passar vi på att uppleva några av regionens sevärdheter. Förutom vinprovning i Stellenbosch, vandring på Godahoppsudden eller klättring på Table Mountain erbjuder närheten till Cape Town massor med restauranger och shopping.

Vi ser till att din Sydafrikaresa blir ett minne för livet!

Det praktiska

Ni bokar själva flyg och ser till att anlända mellan 10.00 och 15.00 den 6/11. Vi möter upp er på flygplatsen i Cape Town och sen kör vi tillsammans upp till Langebaan, ca 90 minuter från flygplatsen. Vi checkar in på vårt boende och förbereder oss för två toppenveckor fyllda med surf och äventyr!

Boende

Vi har ett helt hus, mitt emellan Langebaans bästa spots. Du tar dina prylar och sen kör vi ner till stranden och pumpar så fort vi känner vinden bygga. På kvällarna njuter vi av solnedgången från terrassen innan vi antingen grillar eller letar upp kvällens restaurang.

Mat och dryck

Frukost ingår i ditt pris, lunch och middag äter vi på någon av Langebaans mysiga restauranger. Mat och dryck är billigt i Sydafrika och håller generellt hög klass. Vid tillfälle kommer vi ta er till några av våra smultronställen. Givetvis kommer vi också att fixa braai (bbq).

Spot

Langebaan bjuder upp till dans på lagunens platta vatten. Tack vare ett lokalt vindfenomen blåser det ofta i Langebaan även om Cape Town har stiltje. Det kalla havet och den starka solen ger oss en ofta stark vind att leka med. Glöm inte de små kitsen! Inne i lagunen kan man ibland kita utan våtdräkt men då vi förmodligen kommer köra på flera olika spots är det bättre att ta med en dräkt. 3/2 räcker för de flesta även på de kallare spotsen, blir man lätt frusen kör man 4-5 mm.

Coachning/Lektioner

Den här resan är för alla, dock ska du helst kunna hålla höjden/kryssa upwind. I priset ingår 2 timmars coachning. Detta kan du utnyttja till att lära dig nya trix eller slipa på din teknik. Givetvis kör vi all coachning med radio.

Om du inte kitar sen innan men ändå vill åka med så fixar vi en grundkurs i samarbete med vår lokala partnerskola. Det innebär radiokommunikation och grattis assistans med gummibåt. I Langebaan krävs en licens för att få undervisa på ”main beach”, tack vare samarbetet med vår partnerskola kan vi alltså köra en grundkurs på Sydafrikas bästa lektionsspot!

Foillektioner

Langebaan är en toppen spot att lära sig att foila på. Vi fixar en lektion med vår partnerskola. Med radiokommunikation och erfarna instruktörer kommer du snart att glida fram över vattnet!

Pris 9999kr

I priset ingår boende, frukost, transfer, 2h coachning

Extra:
Coachning per timme: 750kr
Hyra av utrustning: offertBVI 2016