KITEKURS / KITESKOLA

Vi har genomfört kitekurser i över 10 år och har kiteskolor i Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Linköping och Öland. Dessutom en av få IKO certifierade kiteskolor i Sverige. Alla våra kurser är privata eller semiprivata.

Vi genomför kitekurserna i närheten av våra skolor men väljer plats beroende av vind och väder. Vi finns i Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Linköping och på södra Öland*.

KITEKALLE är en IKO certifierad kiteskola och våra instruktörer är IKO eller KSA utbildade.  Alla våra instruktörer genomgår även en internutbildnng och fortbildningar. Vi lägger mycket stort fokus på säkerheten under våra kitekurser och använder de säkraste kites:en på marknaden från North Kiteboarding och Flysurfer.

OBS!!! Till skillnad från de flesta andra kiteskolor i Sverige så är alla våra instruktörer IKO eller KSA utbildade* och framför allt så har vi max 2 elever per instruktör för att maximera tiden med instruktören. Under en fortsättnings-, privat- eller foilkurs finns det möjlighet att använda radio med headsets för att kunna instruera på avstånd.

* På Öland har vi internutbildade instruktörer.