BÅSTAD

Kitesurf, SUP, vågsurf, SUP-yoga, cykling & äventyr

BÅSTAD

Kitekalle Båstad erbjuder utomhusaktiviteter hela sträckan från Laholm-Båstad-Torekov. I år 2021 är det premiärår, men det innebär inte någon mjukstart. Tvärtom finns det upplevelser som passar för alla! Hos oss kan du boka en rad olika SUP-äventyr på olika platser. Paddla dig fram på vackra Lagan, och välj till att avsluta turen med fika eller lunch från Rökeriet i Laholm. Kom och hyr en SUP-bräda i havet framför hotell Riviera eller Malens Havsbad, eller om det passar dig bättre i sommaridyllen Torekov, finns vår uthyrning vid havet precis framför Torekovs camping.

Har du alltid varit nyfiken på surfing? Kom och ta en kurs i kite-eller vågsurf med oss! Öresjön, eller Kalkan som sjön kallas, ligger i Båstad. Här kan du prova på SUP-yoga, och det kan du göra även helt utan erfarenhet av yoga! I den lilla sjön som omringas av vacker natur och fågelkvitter kan du låta ditt barn paddla SUP ihop med andra barn på sommarens Barn-SUP. Här får barnen även öva samarbete genom att paddla på Mega-SUP, en stor SUP-bräda där upp till 10 barn får plats samtidigt!

Kitekalle Båstad har premiär 1/5 2021, upplevelserna behöver förbokas via mejl eller på hemsidan – och du kan boka reda nu! Däremot under högsäsong, veckorna 25–31, har vi ett sommarschema med fasta tider och platser för samtliga äventyr. Se nedan!

Planerar du en möhippa/svensexa, kick-off, teambuilding, födelsedagsfirande eller en upplevelse för skolklassen har vi garanterat ett paket som passar! För att boka en dag du sent kommer glömma, kontakta oss på bastad@kitekalle.se eller ring 0706828645. Vi på Kitekalle Båstad har alltid som mål att göra alla våra nyfikna och äventyrslystna kunder nöjda och hoppas kunna uppfylla alla era önskemål!

Bokningar skickas till: bastad@kitekalle.se

SUP
På Kitekalle Båstad är Stand up paddle en stor del av det vi erbjuder. Det är en aktivitet som passar alla, och när du väl har provat tror vi att du kommer vilja paddla flera gånger. Därför har vi valt att satsa på flera olika platser och miljöer för just SUP. SUP är den perfekta aktiviteten för större event eller grupper. Vi hjälper er att pussla ihop ett paket som passar just er!

Hotell Riviera Båstad
Nere på stranden precis framför vackra hotell Riviera finns det möjlighet att hyra SUP-brädor varje dag under högsäsong (vecka 25–31), mellan klockan 10.00–16.00. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.
Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddel-instruktion om så önskas. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen.

Priser: SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr


Torekov
På torsdagar och fredagar klockan 11.00-17.00 under högsäsong (vecka 25–31), finns vi på plats vid stranden precis nedanför Torekov camping med uthyrning av SUP-brädor. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.

Platsen ligger bara ett par hundra meter från Torekovs hamn och badstrand där parkering finns. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddelinstruktion om så önskas.

Priser:
SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

Malen Båstad
På tisdagar och onsdagar klockan 11.00-17.00 under högsäsong (vecka 25-31), finns vi på plats på stranden precis vid Malens Havsbad med uthyrning av SUP-brädor. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.

Parkering med avgift samt tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddelinstruktion om så önskas.

Priser:
SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr


SUP äventyr i Lagan Laholm
På fredagar, lördagar och söndagar klockan 10.00-17.00 med avgång varje hel timme under högsäsong (vecka 25–31), håller vi i SUP-äventyr i Lagan, Laholm. Under övrig period 1 maj-31 september kan tillgängligheten se annorlunda ut och du behöver alltid förboka ditt SUP-äventyr. Bokningsförfrågan kan alltid göras alla dagar och tider i veckan, vi gör allt vi kan för att kunna bemöta era önskemål.

SUP-äventyret – så funkar det
Vi möter er vid småbåtshamnen innan E6:an där Smedjeån rinner ut i Lagan, som också är SUP-äventyrets mål. Här parkerar du bilen och får sedan skjuts av oss till starten av turen, som är vid Rökeriet i Laholm. Här håller vi en kort instruktion och sedan paddlar ni på egen hand till målet. Vid målet lämnar ni tillbaka SUP-brädor och andra eventuella tillbehör. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Lämplig klädsel är badkläder eller oömma kläder. Värdesaker rekommenderar vi att lämna hemma eller i bilen.

Priser:
400kr/pers
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

Turen tar cirka 1.5 timme, och ett perfekt sätt att avsluta den på är med ett mat-eller fikapaket från Rökeriet.

Meny
MATPAKET
Laxsallad med honung/senapsdressing & bröd 150kr (går att få glutenfri)
Varmrökt lax med klassisk potatissallad & grönt 150kr (går att få laktosfri)
Varmrökt fläskfilé med klassisk potatissallad & grönt 150kr (går att få laktosfri)
Wrap med varmrökt lax 75kr
Räkmacka 120kr
Vegetarisk Wrap med Oumph 75kr
Vegetarisk sallad med Oumph, serveras med bröd 150kr (går att få glutenfri)

Priserna är inklusive valfri dryck:
Kolsyrat vatten naturell/citron
Stilla vatten
Coca cola/cola zero,
Äppelmust
Smakis äpple

FIKAPAKET
Äppelkaka - gluten & laktosfri 25kr
ChokladBrownie med pekannöt & vit choklad 25kr

+ Kaffe eller valfri dryck 40kr

Kolsyrat vatten naturell/citron
Stilla vatten
Coca cola/cola zero,
Äppelmust
Smakis äpple

Beställning på mat eller fika ska beställas senast 12.00 dagen före!

Kitesurf
Vill du gå kitesurfingkurs? Klicka här för att läsa mer och boka.

MEGA-SUP
På en Mega-SUP tar ni er framåt genom att paddla tillsammans, ni får plats 6–10 personer på en bräda. Mega-SUP är en perfekt aktivitet för teambuilding eller om du vill ge dig ut med kompisgänget eller familjen. Är ni flera grupper kan ni också tävla mot varandra. Precis som med vanlig SUP behöver du inga förkunskaper för att paddla, det är en aktivitet som passar alla. Hör av dig så bokar vi in en härlig dag för er!

Priser:
1200kr/timme


Vågsurfing
Att vågsurfa passar alla, oavsett tidigare erfarenhet av vattensport. Vår grundkurs är till för både nybörjaren och den som behöver fräscha upp eller slipa på sina surfkunskaper. Vi går igenom det du behöver veta kring utrustning, säkerhet och vatten för att du ska känna dig trygg ute på vågorna. Du får också lära dig olika surftekniker – allt för att få så bra förutsättningar som möjligt när du ger dig ut på egen hand.

Boka den dag och tid som passar dig så kontaktar vi dig när det närmar sig och ser om kursen går att genomföra vid önskat tillfälle, detta beror på väderförhållandena. Plats för kursen beror på vindriktning. All utrustning ingår.

Priser:
Kurs 3 timmar: 1000kr
Hyra av bräda: 200kr/timme

SUP-yoga i Båstad
SUP-yoga är inte så avancerat som det kanske kan verka. Att ta med yogan ut på vattnet är en härlig upplevelse, och du behöver varken ha yogat eller SUP:at tidigare för att vara med. Vi yogar i ett lugnt tempo och blandar stående och sittande positioner, du får alltid alternativ och kan anpassa utifrån dina förutsättningar. SUP-yoga är ett roligt sätt att utmana balans och styrka – och framför allt är det en skön stund nära naturen.

Under högsäsong (vecka 25–31) håller vi SUP-yoga varje dag i Kalkan (Öresjön). Varje morgon klockan 8.00–9.30 kan du starta dagen med oss på SUP-brädan i en avkopplande miljö. Passar inte morgonen har vi SUP-yoga på kvällen måndagar–torsdagar klockan 17.00-18.30.

Pris:
300 kr per person


Barn-SUP i Båstad
Vi på Kitekalle Båstad vill att alla ska ha möjlighet att medverka i våra upplevelser! Att aktivera våra barn utomhus i naturen tillsammans med andra barn ser vi som ett vinnande koncept. Därför erbjuder vi barn-SUP i Kalkan (Öresjön) tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 10.00–11.00 under högsäsong (vecka 25–31).

Barn-SUP passar simkunniga barn och som förälder får man gärna vara med och heja på från strandkanten. Barnen får lära sig att balansera och paddla, vi håller i roliga tävlingar samt låter dem prova på vår populära mega-SUP där upp till 10 barn får plats samtidigt!

Flytväst ingår.

Pris:
250kr per person