KITEKALLE

Stort hjärta och en aldrig sinande kämparanda

En stor, inkluderande familj som alltid sträcker ut en hand när det behövs. Så beskriver Kalle Svensson det som har skapats runt KITEKALLE. Läs hans tankar om hur hobbyn växte till ett företag med filialer över hela landet.

Allt började med Kalles passion för kitesurfing och efter en instruktörskurs i sporten startade han 2009 det som då var en hobbyverksamhet med kitekurser och en butik. Idéerna är många och en av Kalles stora drivkrafter är att få saker att hända.

– Utöver kitesurfing har vi bland annat Stand up Paddle (SUP) och fatbikes. Verksamheten består av kurser, uthyrning och försäljning, men vi gör också många olika event och läger.

Det har verkligen inte varit en spikrak väg från starten fram till nu, men är det någon som fokuserar på lösningar istället för problem så är det Kalle.

– Jag är nog bara född sån. Min farfar brukade säga ”inget är omöjligt, men det kan ta lite tid” och det har alltid funnits med mig – allt går att lösa om man vill! Jag har en envishet någonstans där inne som driver mig.

Kalle har svårt att sitta still och älskar att dra igång grejer. Hans engagemang får ringar på vattnet och bidrar med energi och glädje till många.

– Jag har alltid varit bra på att se möjligheter, när vi började med SUP 2011 skakade alla på huvudet. I dag hyr vi ut cirka 4 000 SUP:ar per år. Det är fantastiskt kul att ge människor upplevelser och det vill jag fortsätta med.

Det är tydligt att Kalles stora hjärta och kämparanda har påverkat och fortsätter påverka många. Kanske speciellt tydligt i de motgångar som KITEKALLE stött på under åren. Men att ge upp har aldrig varit ett alternativ.

– Det är helt fantastiskt hur alla sträcker ut en hand och hjälper till när det behövs. Vi har skapat något som folk gillar och gärna vill vara en del av. Jag är nöjd över hur långt vi har kommit och ser fram emot att låta den här familjen växa både till antalet människor och platser där vi finns representerade.

img
Kalle om:
Inbrottet
I april 2017 råkade KITEKALLE ut för ett inbrott som resulterade i en stor förlust, näst intill hela butiken tömdes. Mitt i högsäsong ställde det givetvis till det. Kalendern var fullbokad, men att få fram så pass mycket utrustning på kort tid är inte lätt. Men gemensamma krafter och utrustning som lånades ut av leverantörer, kunder och vänner gjorde att arbetet kunde fortsätta, och därmed kunde KITEKALLE 2.0 uppstå och verksamheten fortsätta.
Kalle om:
Kungligt besök

I april 2019 besökte kronprinsessan Viktoria Halmstad för att promenera på Prins Bertils stig. Länsstyrelsen bjöd in mig och KITEKALLE för att ge en bild av vattensporten här vid kusten. Tanken var att jag och kronprinsessan Viktoria skulle prata en stund och sen skulle hon prova våra Fatbikes. Det var så galet mycket folk så det gick knappt att prata, men vi cyklade en bit och fick visa delar av vår verksamhet. Väldigt kul!
img
img
Kalle om:
Branden
Klockan 14.45 den 14:e december 2019 ringde larmbolaget och meddelade att röklarmet gått, jag kopplade upp mig på kameran i butiken och såg bara vit rök. Klockan 14.55 var jag på plats för att se hur lågorna redan stod högt ut ur fönsterna. Brandkåren hann vara inne i ungefär en halv minut och sen var det för sent. När nyheten kom ut fick vi sånt fantastiskt stöd i sociala medier och via sms och telefonsamtal. Efter att chocken lagt sig var det bara att hitta lösningar, att lägga ner var inget alternativ. Veckan efter hade vi en ny lokal och arbetet med att bygga upp KITEKALLE på nytt startades. Vilket blev till projektet KITEKALLE 3.0. Cirka 50 personer, allt från anställda till kunder och leverantörer, la tillsammans 650 arbetstimmar helt gratis på att bygga upp den nya lokalen. Två månader senare, exakt klockan 14.45, hade vi invigning för KITEKALLE 3.0. Det var svårt att ta in! Jag är väldigt tacksam för allt arbete som alla dessa människor la ner.