BÅSTAD

Kitesurf, SUP, vågsurf, SUP-yoga,

BÅSTAD

Kitekalle Båstad erbjuder utomhusaktiviteter hela sträckan från Laholm-Båstad-Torekov. I år 2021 är det premiärår, men det innebär inte någon mjukstart. Tvärtom finns det upplevelser som passar för alla! Hos oss kan du boka en rad olika SUP-äventyr på olika platser. Paddla dig fram på vackra Lagan, och välj till att avsluta turen med fika eller lunch från Graffiti Café på Mellby Center. Kom och hyr en SUP-bräda i havet framför hotell Riviera eller Malens Havsbad, eller om det passar dig bättre i sommaridyllen Torekov, finns vår uthyrning vid havet precis framför Torekovs camping.

Har du alltid varit nyfiken på surfing? Kom och ta en kurs i kite-eller vågsurf med oss! Öresjön, eller Kalkan som sjön kallas, ligger i Båstad. Här kan du prova på SUP-yoga, och det kan du göra även helt utan erfarenhet av yoga! I den lilla sjön som omringas av vacker natur och fågelkvitter kan du låta ditt barn paddla SUP ihop med andra barn på sommarens Barn-SUP. Här får barnen även öva samarbete genom att paddla på Mega-SUP, en stor SUP-bräda där upp till 10 barn får plats samtidigt!

Kitekalle Båstad har premiär 1/5 2021, upplevelserna behöver förbokas via mejl eller på hemsidan – och du kan boka reda nu! Däremot under högsäsong, veckorna 25–31, har vi ett sommarschema med fasta tider och platser för samtliga äventyr. Se nedan!

Planerar du en möhippa/svensexa, kick-off, teambuilding, födelsedagsfirande eller en upplevelse för skolklassen har vi garanterat ett paket som passar! För att boka en dag du sent kommer glömma, kontakta oss på bastad@kitekalle.se eller ring 0431-121 50. Vi på Kitekalle Båstad har alltid som mål att göra alla våra nyfikna och äventyrslystna kunder nöjda och hoppas kunna uppfylla alla era önskemål!

Bokningar skickas till: bastad@kitekalle.se

SUP
På Kitekalle Båstad är Stand up paddle en stor del av det vi erbjuder. Det är en aktivitet som passar alla, och när du väl har provat tror vi att du kommer vilja paddla flera gånger. Därför har vi valt att satsa på flera olika platser och miljöer för just SUP. SUP är den perfekta aktiviteten för större event eller grupper. Vi hjälper er att pussla ihop ett paket som passar just er!

Hotell Riviera Båstad
Nere på stranden precis framför vackra hotell Riviera finns det möjlighet att hyra SUP-brädor varje dag under högsäsong (vecka 25–31), mellan klockan 10.00–16.00. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.
Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddel-instruktion om så önskas. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen.

Priser: SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr


Torekov
På torsdagar och fredagar klockan 11.00-17.00 under högsäsong (vecka 25–31), finns vi på plats vid stranden precis nedanför Torekov camping med uthyrning av SUP-brädor. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.

Platsen ligger bara ett par hundra meter från Torekovs hamn och badstrand där parkering finns. Tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddelinstruktion om så önskas.

Priser:
SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

Malen Båstad
På tisdagar och onsdagar klockan 11.00-17.00 under högsäsong (vecka 25-31), finns vi på plats på stranden precis vid Malens Havsbad med uthyrning av SUP-brädor. Övrig period, 1 maj-31 september, behöver du förboka via mejl eller här på hemsidan.

Parkering med avgift samt tillgång till offentliga toaletter finns vid platsen. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Vår personal håller i en paddelinstruktion om så önskas.

Priser:
SUP-hyra 200kr/timme
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr


SUP äventyr i Lagan Laholm
På fredagar, lördagar och söndagar klockan 10.00-17.00 med avgång varje hel timme under högsäsong (vecka 25–31), håller vi i SUP-äventyr i Lagan, Laholm. Under övrig period 1 maj-31 september kan tillgängligheten se annorlunda ut och du behöver alltid förboka ditt SUP-äventyr. Bokningsförfrågan kan alltid göras alla dagar och tider i veckan, vi gör allt vi kan för att kunna bemöta era önskemål.

SUP-äventyret – så funkar det
Vi möter er vid småbåtshamnen innan E6:an där Smedjeån rinner ut i Lagan, som också är SUP-äventyrets mål. Här parkerar du bilen och får sedan skjuts av oss till starten av turen, som är vid Rökeriet i Laholm. Här håller vi en kort instruktion och sedan paddlar ni på egen hand till målet. Vid målet lämnar ni tillbaka SUP-brädor och andra eventuella tillbehör. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt och våtskor samt låna flytväst. Lämplig klädsel är badkläder eller oömma kläder. Värdesaker rekommenderar vi att lämna hemma eller i bilen.

Priser:
400kr/pers
Hyra av våtdräkt 100kr
Hyra av våtskor 50kr

Turen tar cirka 1.5 timme

Matpaket

I samarbete med Graffiti Café på Mellby Center rekommenderar vi varmt att avsluta SUP-turen med ett utav våra matpaket. Matpaketen behöver förbeställas senast kl 12:00 dagen innan.

Välj från menyn nedan, valfri dryck ingår i priset.

WRAPS:
CAESAR WRAP 85:-
Kycklingfilé, bacon, Grana Padano, sallad, krutonger, rödlök och caesardressing

CAESAR VEGO WRAP 85:-
Ugnsrostade vegobits, Grana Padano, sallad, krutonger, rödlök och caesardressing

SALLADER:
KLUBB CAESAR 95:-
Kycklingfilé & bacon eller ugnsrostade vegobits, Grana Padano, rödlök, krutonger och caesardressing

ITALIENSK 95:-
Lufttorkad skinka, mozzarella, soltorkad tomat, rödlök och matvete

SOM I GREKLAND 95:-
Salladsost, oliver, jalapeños, rödlök, tomat, gurka och paprika

RÄKAN 109:-
Handskalade räkor, ägg, citron, rödlök, sockerärtor, majs, mukamamebönor, tomat och gurka

FINA FISKEN 109:-
Färsk varmrökt lax, Goma Wakame, morot, mukamamebönor, broccoli, sockerärtor, rödlök och tomat

MACKOR, Ciabatta:
JÄKLAR ANAMMA 79:-
Rostade vegobits, färskost(vegan), ruccola, rökig chipotle sås, tomater, paprika

DEN ENKLA 60:-
Ost/skinka alt. både och med sallad, gurka, tomat & paprika

KLASSIKERN 85:-
Handskalade räkor, skaldjursröra, ägg, sallad, gurka, tomat, rödlök, citron

DRYCK:
Coca Cola, Coca Cola zero, Fanta, Sprite, Ramlösa Naturell, Ramlösa Citron

Kitesurf
Vill du gå kitesurfingkurs? Klicka här för att läsa mer och boka.

MEGA-SUP
På en Mega-SUP tar ni er framåt genom att paddla tillsammans, ni får plats 6–10 personer på en bräda. Mega-SUP är en perfekt aktivitet för teambuilding eller om du vill ge dig ut med kompisgänget eller familjen. Är ni flera grupper kan ni också tävla mot varandra. Precis som med vanlig SUP behöver du inga förkunskaper för att paddla, det är en aktivitet som passar alla. Hör av dig så bokar vi in en härlig dag för er!

Priser:
1200kr/timme


Vågsurfing
Att vågsurfa passar alla, oavsett tidigare erfarenhet av vattensport. Vår grundkurs är till för både nybörjaren och den som behöver fräscha upp eller slipa på sina surfkunskaper. Vi går igenom det du behöver veta kring utrustning, säkerhet och vatten för att du ska känna dig trygg ute på vågorna. Du får också lära dig olika surftekniker – allt för att få så bra förutsättningar som möjligt när du ger dig ut på egen hand.

Boka den dag och tid som passar dig så kontaktar vi dig när det närmar sig och ser om kursen går att genomföra vid önskat tillfälle, detta beror på väderförhållandena. Plats för kursen beror på vindriktning. All utrustning ingår.

Priser:
Kurs 3 timmar: 1000kr
Hyra av bräda: 200kr/timme

SUP-yoga i Båstad
SUP-yoga är inte så avancerat som det kanske kan verka. Att ta med yogan ut på vattnet är en härlig upplevelse, och du behöver varken ha yogat eller SUP:at tidigare för att vara med. Vi yogar i ett lugnt tempo och blandar stående och sittande positioner, du får alltid alternativ och kan anpassa utifrån dina förutsättningar. SUP-yoga är ett roligt sätt att utmana balans och styrka – och framför allt är det en skön stund nära naturen.

Våra SUP-yoga-klasser hålls i den harmoniska miljön på Kalkan (Öresjön) i Båstad.

Pris:
300 kr per person


PROSECCO-TUREN

Varje dag kl.14-16 eller 15-17.
Bokningar direkt på stranden går inte att garantera plats, bäst är att förboka.


  • SUP + cava + tapas 600kr per person
  • SUP + alkoholfritt alternativ + tapas 500kr per person
  • Dräkt 100kr
  • Skor 50kr
Vår trevliga prosecco-tur startar på stranden vid hotell Riviera, där ni byter om och får en kort instruktion från vår instruktör. Paddlingen till restaurang Verandan tar cirka 15 minuter. Ni lägger till vid nyöppnade restaurangen som ligger vid Malens. Där bjuds ni på ett glas cava och en fantastisk tapas-bricka. Sen är det valfritt att sitta kvar en stund, eller fortsätta paddlingen mot hamnen och sedan tillbaka till stranden vid Riviera där turen avslutas efter två timmar. Välj mellan MEGASUP för upp till 8 personer eller singelpaddla på varsin SUP.


Barn-SUP i Båstad
Vi på Kitekalle Båstad vill att alla ska ha möjlighet att medverka i våra upplevelser! Att aktivera våra barn utomhus i naturen tillsammans med andra barn ser vi som ett vinnande koncept. Därför erbjuder vi barn-SUP i Kalkan (Öresjön) tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 10.00–11.00 under högsäsong (vecka 25–31).

Barn-SUP passar simkunniga barn och som förälder får man gärna vara med och heja på från strandkanten. Barnen får lära sig att balansera och paddla, vi håller i roliga tävlingar samt låter dem prova på vår populära mega-SUP där upp till 10 barn får plats samtidigt!

Flytväst ingår.

Pris:
250kr per person